Hoe nuttig is ondernemen? Waarom zou je een zelfstandige burn-out coach worden? Of meer algemeen ondernemer worden? Tja, vragen waar ik niet altijd een antwoord op weet…per slot van rekening is het einde van 2014 alweer in zicht, en dan moet de boekhouding weer compleet en volledig zijn….niet mijn hobby. Ik ben geen ondernemer geworden om rijk te worden, ik ben ondernemer geworden om mensen te helpen…dus tja ik doe alles zelf, echt alles, dus ook de niet zo leuke dingen.

Marketing

En ik leer er van, zo heb ik marketing nooit begrepen, je geeft geld uit om dan meer klanten te krijgen en dus meer geld te verdienen….
Maar vandaag ging er een lampje bij mij branden! Marketing is meer dan dat, eigenlijk is het een zelfcoach! De nummer 1 vraag bij marketing is namelijk wie is je doelgroep? Daar is alles op gebaseerd, klinkt niet moeilijk toch?
Ik help per slot van rekening vrouwen met een burn-out. Maar toch dat was voor mij niet goed genoeg…. Dus ik ga verder, dus hier komt het:

Burn-out

Mijn doelgroep, mijn vrouwen, zijn vrouwen zoals we allemaal willen zijn. Het zijn vrouwen die van aanpakken weten, die naast dat harde werken lieve en zorgzame moeders zijn, die altijd klaar staan voor hun kinderen, hun partner, vrienden, familie. Zelfs hun baas kan op ze rekenen als er nog wat extra moet gebeuren. Als ze geen tijd hebben slapen ze wat minder, lezen wat minder boeken, of gaan niet aan de gang met hun hobby. Het zijn sterke vrouwen, tot op het punt dat er “iets” overloopt…
Dan krijgen ze klachten, klachten die niet bij ze passen. Last van hun rug, last van vermoeidheid, maar wat wil je als je zo weinig slaapt. Last van concentratie problemen, geheugen problemen (nee dat is niet meer van die zwangerschap), geen zin meer om dingen te ondernemen. Langzaam trekken ze zich terug, zie je ze minder op feestjes en partijen. Ze hebben het druk, druk met werk, met moeder zijn, met het helpen van anderen…..zij zetten zichzelf opzij. Maar in dit hele proces zullen zij niet erkennen dat zij hulp nodig hebben, dat zij een probleem hebben.
Zij zijn immers sterke vrouwen, en een burn-out overkomt hun NIET!
Zij gaan door, tot het punt dat de emmer barst onder de druk van die laatste druppel. En zij tot een halt worden geroepen door hun lichaam. Dan zijn ze op, gebroken, verdrietig en alleen. Het is namelijk moeilijk uit te leggen wat je doormaakt als je het zelf niet eens begrijpt. Verder dan “ik zit niet zo lekker in m’n vel” komen ze vaak niet. En er wordt ook niet heel veel over gesproken door lotgenoten.
En zoals ik eerder al zei, ik ben ondernemer / coach geworden om mensen te helpen….maar hiervoor heb ik een aantal ingredienten nodig:
  1. Mensen, in mijn geval vrouwen, die geholpen willen worden
  2. Zij moeten vervolgens door hebben dat ze een probleem hebben
  3. Ze moeten eraan willen werken
En tja waar vind ik deze vrouwen, die ik zo graag wil en kan helpen? Niet op feestjes en partijen…..
Herken jij jezelf in dit verhaal, of wellicht nu je dit leest begrijp je opeens waarom je al een tijd niets meer van je vriendin hebt gehoord? Laat een reactie achter, of neem contact op! Het hoeft namelijk niet zover te komen! En er is een weg terug!

Tips voor de feestdagen:

  •  Zorg voor genoeg slaap
  • Drink je gezellig een wijntje? Dan met mate!
  • Probeer niet teveel te plannen en geniet van het moment.