Sinds het voorjaar van 2014 is er steeds meer aandacht voor werkstress. We leven op dit moment in een maatschappij waar veel van mensen verwacht wordt. De productiviteit gaat omhoog, en heel veel mensen zijn het contact met zichzelf kwijt. Waardoor ze te lang door gaan op een plek of met een werkdruk die niet bij ze past. Met als gevolg dat ze dan omvallen. Klinkt dit sporadisch? 1 op de 7 werknemers valt om!
En volgende week is het weer zover. De week van de werkstress. Een hele week aandacht voor stress op de werkvloer! Hoe herken jij als werknemer stress bij jezelf? En hoe ervaar je als leidinggevende stress bij je teamleden?
Wat ik belangrijk vind is dat iedereen weet dat het niet zover hoeft te komen dat iemand met een burn-out thuis komt te zitten. Als er maar op tijd aan de bel wordt getrokken, als er dan maar een op die persoon gebaseerd plan is. Niet iedereen ervaart stress namelijk op dezelfde manier. En niet iedereen kan stress de baas op dezelfde manier!
Vaag? Nou concreet zijn er mensen die beter tegen de werkdruk of werkstress kunnen als ze meer zeggenschap hebben over het werk wat ze doen. Voor andere zou meer zeggenschap juist tot meer stress leiden, omdat ze dit ook als een verplichting zien om goed te presteren. Dus….kijk goed naar jezelf of naar degene met stress klachten. En zorg voor een gepaste oplossing!