Het einde van 2015 is in zicht, een goed moment om even stil te staan.
Tijd om de balans op te maken. Hoe zag 2015 eruit? Zet deze gedachten eens op papier. Het is namelijk heel anders om erover na te denken dan erover te schrijven. Het schrijven werkt als een spiegel, en het is interessant om te zien hoe jij veranderd bent in het afgelopen jaar.
Als je alleen nadenkt over 2015 heb je kans dat je in cirkeltjes gaat denken, door het op te schrijven komt er meer structuur. Kortom een leuke oefening, en ook altijd leuk om het later terug te lezen! Nu is het verstandig het perfecte verhaal los te laten, en gewoon in 10 minuten jouw 2015 op te schrijven. Laat het dan een paar dagen liggen en schrijf hem dan opnieuw. Door deze herhaling komt er nog meer structuur en orde in je gedachten.
Kijk maar eens goed naar deze brief! Dit heeft 2015 jouw gebracht! En sta nu dan eens stil bij de volgende vragen:
– Hoe ziet je leven er op dit moment uit?
– Wat zou je graag willen veranderen?
Ook gedaan? Dan is het tijd om jouw wensen en plannen voor 2016 op papier te zetten! Waar wil jij over een jaar staan? Wat wil je dit bereiken? Hoe graag wil je dit eigenlijk? Waarom wil je dit bereiken? Wat ga jij doen om dit te bereiken? Wat blijft hetzelfde?
Schrijf een brief naar jezelf waarin je dit allemaal opschrijft, vergeet er ook niet een datum boven te zetten. En ook deze brief kun je na een paar dagen als je dat prettig vind herschrijven.
Vervolgens stop je deze brief in een envelop, plakt hem dicht, adresseer hem aan jezelf. Zorg ook voor voldoende postzegels. En deze brief stop je in een 2e envelop, met ook voldoende postzegels en stuur deze dan naar:
Lifecoach Leidschenveen
o.v.v. Mijn 2016 brief
Platostraat 54
2493 ZP Den Haag
Wat er dan mee gebeurd? De brieven blijven ongeopend en worden in April naar je teruggestuurd. Een goed moment om te kijken hoe ver je bent, of je nog op koers ligt. En misschien wel om jezelf te herpakken.
Hou er wel altijd rekening mee dat er wellicht dingen staan te gebeuren die we nu nog niet weten. Misschien win je wel de staatsloterij, of …….ben je verhuisd. Geef dit dan wel even door door een mail te sturen naar info@lifecoachleidschenveen.nl