Corona…tja wat valt daar nu over te zeggen…..
Allereerst denk ik duidelijkheid, voorlopig starten er geen groepstrainingen in de praktijkruimte. Wel kun je deelnemen aan een groepstraining online, maar realiseer je dat dit wellicht meer van jezelf vraagt. Buiten het feit dat we tegenwoordig wat vaker achter schermpjes zitten, en het dus (nog meer) achter een beeldscherm is. Heb je ook ruimte nodig waarin je ongestoord kunt luisteren en de meditaties kunt rustig ervaren, wat niet betekend dat het stil moet zijn!
Tijdens een meditatie in de groep merk je soms al dat het lastig is om je aandacht bij de meditatie te houden, geluiden thuis kun je zelf sneller interpreteren en je daarom sneller afleiden. Daar zit wel de grap wat mij betreft, ja het is lastiger, maar daardoor misschien wel waardevoller. Stel je voor dat je met zo’n online groep meedoet, dat je de ruimte vind, dat je huisgenoten je niet storen en dat het je dan “lukt” te mediteren. Het geeft ook de ervaring dat het je thuis zelf ook lukt, als je het maar plant, als je uitlegt dat je tijd voor jezelf nodig hebt.
Natuurlijk passen we de trainingen een beetje aan, juist om te zorgen dat ze ook online mogelijk zijn, maar het goede nieuws is dat ook deze groepstrainingen vergoed worden!
Wellicht had je een andere boodschap verwacht, gezien de titel. Maar zoals ik al aangeef, wat valt er over te zeggen, misschien kan ik je vertellen hoe ik hier mee omga, want ook ik mis mijn collega’s bij de koffie automaat, mijn vriendinnen om een avondje te borrelen, en ik merk dat mijn kinderen, zeker mijn middelbare scholier, het zwaar hebben.
Ik tel elke ochtend mijn zegeningen, ik en mijn gezin zijn gezond, ik kan thuiswerken, ik heb een laptop, internet en een printer (nooit gedacht dat die zo belangrijk zou worden), we hebben het als gezin met elkaar getroffen, natuurlijk zijn er wel eens ruzietjes, maar over het algemeen zijn ze oplosbaar (meestal betekend het dat we even naar buiten moeten), we mogen nog steeds naar buiten, wandelen, hardlopen, fietsen, ook al regent het of is het koud mijn hoofd wordt er door geleegd en mijn hart weer gevuld, en zo kan ik nog wel even doorgaan.
En ja er zijn ook negatieve dingen, maar als ik me daar teveel op richt wordt het niet leuker, ik kan er niets aan veranderen alleen af en toe erkennen dat het er is. En dan weer door met de dingen waar ik wel wat aan kan doen!
Zo heb ik hard gewerkt, en zal dat voorlopig blijven doen aan de online trainingen! Neem gerust een kijkje 🙂