Wat heb ik toch een leuk beroep! Ik word elke keer weer vrolijk van het geven van een workshop.
Het is alweer 2 weken geleden, maar nog word ik vrolijk bij de herinnering! 18 februari waren er vijf nieuwsgierigen die naar de meditatie workshop kwamen.
En wat was het weer een leuke avond! Met veel, misschien wel te veel informatie. Als wetenschapper hou ik van onderbouwing, van uitleg, alle kanten belichten. Kan ik mij in deze informatie vinden? En dan begint het experiment, we gaan mediteren!
We hebben 4 verschillende meditaties gedaan, uit de Mindfulness, Zen en Vipassana. Hierdoor lukt het deelnemers een klein beeld te krijgen van de vele mogelijkheden en dat de ene meditatie beter bij je past dan de andere. Dat juist het experimenteren je heel veel kan brengen. Met daarbij ook de boodschap dat soms juist de meditaties die het lastigste gaan je wellicht het meeste te bieden hebben.
Maar natuurlijk beseffen we ons ook dat je als je besluit te gaan berg beklimmen je ook niet begint met de Mount Everest….
En voor je het weet is de avond alweer ten einde! Maar het goede nieuws, voor mij dan ;-). Er staan weer andere avonden op de planning :D.