Ik ben een echte Hollandse boerentrien. Althans, mijn beide opa’s waren ondernemer. De een had een koekjesfabriek, de ander verkocht piano’s. Maar wat ik bedoel met die boerentrien, is dat ik heel nuchter in het leven sta.
Ik ben onderzoeker geworden, ik wilde mensen helpen EN ik wilde van alles weten hoe het werkt.
Een mooie eigenschap, die ik ook niet zomaar “uitschakel”. Maar wel een die niet meer altijd aan hoeft te staan.
Als er namelijk iets gebeurde wilde ik altijd weten hoe dat kwam. Waarom dit gebeurde, eigenlijk analyseerde ik alles.
Iemand die mij vriendelijk gedag zei, analyse aan: ken ik deze persoon, wat deed ik zodat die persoon mij gedag zei, etc etc
Of iemand die ik ken zei niets, analyse aan: heeft die persoon mij niet gezien? zou het wel goed met diegene gaan? zou ik iets verkeerds gezegd of gedaan hebben?, etc etc
Heel vermoeiend eigenlijk, en waarom? Iets kon ook alleen maar goed zijn als er degelijk onderzoek naar was gedaan.
En wat fijn voor mij dat dat gedaan was met Mindfulness! Want dit opende een deur naar een hele andere kijk naar mezelf.
Waarom moet alles geanalyseerd en verklaard worden?
Waarom kan ik het pas aannemen als ik begrijp hoe het werkt?
En tjongejonge wat maak ik het mezelf dan moeilijk!
Langzaam aan begint mijn blik wat ruimer te zijn, en mijn hoofd wat rustiger. Gewoon omdat ik kan accepteren dat wat er nu is, er gewoon is.
Dus als iemand mij gedag zegt, dan zeg ik gewoon gedag terug en ga ik verder zonder me druk te maken over dit “incident”.
Maar ik ga ondertussen nog veel verder…..
En hier komt dan die bekentenis…..
Ik vind het heerlijk om elke ochtend 1 kaart te trekken uit de Godinnen Orakelkaarten. Op onverklaarbare wijze komt er altijd iets uit dat me raakt, iets dat ik die dag nodig heb of in ieder geval kan gebruiken.
Ik heb er geen verklaring voor, en het maakt me ook niets uit. Ik doe het gewoon, want ik word er blij van! En dat is uiteindelijk wat we allemaal toch zo graag willen zijn?
Waarom ik hier vandaag voor uitkom?
Tja, kijk maar naar de kaart die ik vanmorgen trok <3

orakelkaart

“Het is nu de juiste tijd voor je om een nieuw project op te zetten, een nieuw idee te lanceren en nieuwe voorwaarden te scheppen”