Gisteravond was er weer een workshop meditatie! Dit keer waren er twee enthousiaste deelneemsters. Zij wilde gaan mediteren maar zagen door de bomen het bos niet meer. Want wat past er nu bij jou? Bij welke meditatie voel jij je prettig? En dus heb ik ze uitgeleg gegeven over concentratie- en inzichtmeditatie; Chakra- Metta- en Mantra meditatie. Ook Zen, Vipassana, Nalandibodhi, vele andere en natuurlijk ook Mindfulness zijn de revue gepasseerd. En ondertussen heb ik alle vragen die er waren beantwoord. Wat krijg ik een energie van het delen van mijn kennis! En op dit soort momenten weet ik zeker dat ik de juiste keuzes gemaakt heb.
Tussen alle uitleg door over vormen en stromingen zijn er ook zeer praktische tips, want hoe zit je eigenlijk op een kussen? Welke kussen past bij jou? En hoe hoog moet dit kussen dan zijn? Kortom waar moet je op letten om een fijne zitmeditatie te doen!
Tussen al deze kennis door zijn hebben we ook meditaties ervaren. We hebben een bodyscan gedaan, een meditatie vanuit de mindfulness, die door bijna iedereen wel als prettig ervaren wordt. Het bijeffect ontspannen komt iedere keer wel naar voren.
Een zitmeditatie, eerst hebben we op onze ademhaling gelet, en daarna juist op alle gedachten, emoties en lichamelijke sensaties die voorbij komen. En als afsluiter een loopmeditatie. Een vol programma dus.
Jammer dat je het gemist hebt? Op 2 november staat de volgende meditatie workshop gepland, we beginnen ook dan om 20u. Je inschrijven kan nu al!