Een tijd geleden, echt een hele tijd geleden is Ruby Wax bij Paagman geweest om haar boek te promoten en te signeren. Ik had toen nog niet eens van haar boek gehoord, maar mijn mindfulness trainer baalde flink. Ze was namelijk bij paagman, terwijl wij bij haar zaten in onze training mindfulness. Het was duidelijk hoezeer zij baalde, en dat maakte me ook nieuwsgierig naar het boek. Ik kende Ruby Wax wel van Absolutely Fabulous, maar dat zij auteur was van een boek over mindfulness dat wist ik niet.
Toen ik thuis opzocht waar het boek over ging, haar depressieve verleden omgezet in een prachtige studie en resulterend in dit boek. Een boek over haar eigen ervaringen, onze manier van denken en oplossingen.
Ik moest het boek hebben! En ik heb het ook redelijk snel achter elkaar uitgelezen. Waarom? Nou omdat het met humor geschreven is. Je kunt heel serieus over deze zaken doen, maar laten we wel wezen met een beetje zelfspot is het leven wat leuker. Maar naast de o ja, en hahaha inderdaad zitten er in dit boek ook onderdelen die zwaarder zijn. Soms was het zelfs moeilijk om te lezen, de depressieve gedachten die ik had (soms nog heb), worden beschreven op een nuchtere manier. En om met die gedachten geconfronteerd te worden is gewoon moeilijk. Ik wil geen depressieve gedachten hebben, en dus stop ik het liever ergens weg.
Naast de haarfijne uitleg van hoe onze geest werkt, staan er ook heel veel oefeningen in! Jippie daar hou ik van, niet alleen theorie. Maar ook praktijk!
Ik kan je dit boek van harte aanraden eens te lezen als je geinteresseerd bent in jouw eigen geest. Als je die eens wil uitpluizen, en wil leren stilstaan bij wat jouw geest allemaal doet. Als je meer wilt weten over mindfulness, depressie en automatische reacties van je geest.