Simone Reitsma
Na mijn studie biomedische wetenschappen ben ik gepromoveerd in de neurowetenschappen. Hierna ben ik in de farmaceutische industrie terecht gekomen. Het werk was nieuw en sommige aspecten waren buiten mijn comfort zone, en dus had ik genoeg uitdaging. Het leukste vond ik de gesprekstechnieken die ik leerde. Echter naarmate ik het werk al wat langer deed merkte ik dat dit niet mijn werk was. Opgeven was echter geen optie, ik wilde het echt geprobeerd hebben.  Na de geboorte van ons tweede wonder (2010) werd het werk steeds zwaarder. Het werk daagde me niet meer voldoende uit, maar het moest wel perfect gebeuren. Want als ik iets doe, doe ik het goed! En de uitdaging ging hem zitten in steeds méér werk. En uiteindelijk had dit ook zijn weerslag op ons gezin.
In september 2011 ben ik naar de huisarts gegaan want  ik had lichamelijke klachten en “zat niet lekker in m’n vel”. Voor de lichamelijke klachten ging ik naar een fysiotherapeut, maar ze bleven bestaan….en begin 2012 heb ik onder ogen moeten zien dat het niet meer ging. Dat ik lichamelijk én geestelijk op was en heb mij ziek gemeld. Ik kwam thuis te zitten met een burnout…..tja en toen….  Ik ben letterlijk weer begonnen met lopen, elke dag een rondje. Even naar buiten, want ik voelde me zeer waardeloos. Dat dit mij was overkomen. Maar na een tijdje kwam de acceptatie, en kon ik aan de slag met mezelf! Gesprekken, seminars, alles greep ik aan om mezelf beter te leren begrijpen. Welke eigenschappen van mij waren uit balans? Hoe kon ik dit oplossen? En hoe kon ik zorgen dat het me niet weer overkomt.
Ik heb mijn kracht terug gevonden, en deze weer positief in kunnen zetten. Het leven lachte mij weer toe! Geestelijk én lichamelijk ging het weer goed met me! Ik had weer vertrouwen in mezelf en durfde weer beslissingen te maken die goed voor mij en mijn gezin waren!  Ik heb het roer omgegooid, heb ontslag genomen, ben meer cursussen en trainingen gaan volgen om mezelf en andere beter te kunnen begrijpen. Ik ben nu weer die energieke vrouw, vrolijke moeder en lieve vriendin. Dit gun ik iedereen! Daarom help ik nu anderen soortgelijke vraagstukken op te lossen! Ik luister aandachtig, stel zeer gerichte vragen en bovenal ben ik er voor jou! Ik begrijp wat je doormaakt, het proces zal voor iedereen verschillen. Het kan langzaam aanvoelen, maar er is licht aan het einde van de tunnel!