Afgelopen donderdag was het weer zover! De meditatie workshop, een workshop over meditatie bedoelt voor beginners. In de workshop leg ik veel uit over meditatiestromingen, en meditatie vormen. Ik vind het een leuke manier om geïnteresseerde te informeren over hoe je kunt mediteren. Er zijn zoveel vormen, dat het soms lastig is door de bomen het bos te zien.
Dat is iets waar ik ooit zelf mee worstelde en ik ben toen maar verschillende cursussen gaan doen. Zo heb ik een beeld gekregen, het was echter wel een investering. Een investering in tijd en geld met het risico dat het toch niets voor mij was. En nu kan ik mijn kennis delen, en dat werd gewaardeerd. De deelnemers waren nieuwsgierig, en vonden de meditaties die we gedaan hebben niet allemaal even leuk.
En dat is nu juist het leuke vind ik, door wat “dingetjes” samen te doen kun je ook bepalen wat bij jou past. Of meditatie wel bij je past, of mindfulness, zen, yoga of misschien wel gewoon hardlopen jouw weg is. En of deelnemers na de workshop door gaan of juist niet, zolang het een bewuste keuze is ben ik blij! Ik ben trots op de deelnemers, zij hebben dat weet ik zeker voor zichzelf gekozen hoe ze door willen gaan.