Inzichten in jezelf
Vanmorgen heb ik de wekker een half uur eerder gezet, en ben toen ook meteen opgestaan. Normaal blijf ik altijd nog even snoezen, met het liefst een kind naast mij. Maar vandaag niet, vandaag ga ik lopen! Een half uur door de vinex wijk, gewoon om te kijken wat het me brengt.

En het heeft me veel gebracht!
Ik heb mij verwonderd over de “natuur” die al zo lekker actief is. Poezen die aan het jagen zijn, hazen die het hazepad nemen, keuvelende konijntjes en vrolijk zingende vogels. Ik heb mijn jeugd in Brabant doorgebracht. Als ik naar het naastgelegen dorp fietste ging dat door het bos, als ik hiervandaan naar Voorburg fiets ga ik over de snelweg. Het leven hier is anders, en de natuur ook. Althans zo dacht ik, maar vanmorgen zag ik in alle rust dat de dieren die hier wonen hetzelfde doen als in Brabant.
Geldt dit ook voor ons mensen? Of probeer jij je aan te passen aan je omgeving? Ik heb me destijds aangepast, en dat heeft bij mij uiteindelijk tot een burn-out geleid. En nu….nu probeer ik bij mezelf te blijven. Mijn tempo, mijn keuzes. En dat zie ik in de vinex “natuur” terug.
Ik ga vaker de wekker een half uur eerder zetten, want het heeft mij weer inzichten, inspiratie en bovenal vernieuwde energie gegeven!
Wanneer neem jij de tijd voor inzichten in jezelf? Laat een opmerking hieronder achter.