Ik heb een tijd stukjes geschreven. Gewoon om zo af en toe mijn gedachte te verzetten. Per slot van rekening als het op papier staat kan het uit mijn hoofd! Ik heb hier een stukje over mijn valkuil: méér. Ik heb het ruim 2 jaar geleden geschreven. Maar vind het nog steeds erg leerzaam om terug te lezen, misschien jullie ook. En wie weet is het o zo herkenbaar voor jou!

Deel 1 – Een begin van…..meer….

Laat ik beginnen mij voor te stellen, ik ben Simone Reitsma, getrouwd met een lieve en gelukkig ook een geduldige man. Wij hebben samen twee kinderen, een jongen van 3 en een dochter van 1. Zelf vind ze trouwens dat ze ook 3 is, en dat laat ze dan ook regelmatig weten. Verder heb ik een part-time baan (32 uur) en de helft van de tijd reis ik door Nederland.
Klinkt goed toch?! Nou….als een bezige bij wil ik meer, dat zit blijkbaar in mijn aart. Dus zijn we de zolder gaan verbouwen zodat ik een echte zolderkamer-webshop kon openen. Maar wachten tot de verbouwing erop zit, tja dat duurt mij te lang. Nogmaals, mijn man heeft geduld, ik niet!
Dus ben ik alvast gaan shoppen, met als gevolg dat onze slaapkamer meer een berging lijkt dan een gezellig, hier liggen we rustig te slapen slaapkamer. En ben ik elk vrij uurtje bezig gegaan met bedenken hoe ik de webwinkel op wilde zetten, en met wie ik in zee zou gaan om de webwinkel te realiseren. En eind september was het dan zover de “grand” opening van Simone’s Schatkamer! Dé winkel voor educatief speelgoed! Maar ja “grand”, de webwinkel was open, alles was erin te vinden, ik had alles op voorraad. Maar wie waren er nu echt op de hoogte, ja vrienden, een paar kennissen en wat collega’s.
Zoals ze wel vaker zeggen, als je online bent begint het pas! Dus weer vrije uurtjes besteden aan brainstormen en proberen mensen naar mijn webwinkeltje te krijgen. Ondertussen werd het op m’n werk ook steeds drukker. En kreeg ik lichamelijk klachten. Ik had steeds minder zin om uit bed te komen, minder zin om wat met de kinderen te doen en ging het me vooral goed af om te mokken tegen mijn man. Die ondertussen druk bezig was om de zolderverbouwing tot een goed einde te dirigeren en de kinderen te vermaken.
Gelukkig zag ik wel in dat het tijd werd om eens een doktersbezoek te plannen en is er een klein balletje gaan rollen die mijn leven op z’n kop zetten!
Mocht je geïnteresseerd zijn in de ervaringen van anderen met een burn-out dan kun je nu de autobiografie van Pierre Carrière lezen. Momenteel gratis te downloaden.