Ik heb een tijd stukjes geschreven. En dit is voorlopig de laatste. Ik schrijf zo af en toe mijn gedachten op papier om het van me af te kunnen zetten. Dit stuk gaat over mijn herstel….. Misschien herken je het proces. Sta jij aan het begin? Dan hoop ik dat dit je laat zien dat er licht is aan het einde van de tunnel! (Je moet er alleen wel aan werken).

Deel 3 – Ik wil weer! Leven na een burn-out

Het gaat goed! Ik kan al steeds beter dagelijks een rondje gaan lopen. En daarmee voel ik me positiever en beter. Het opstaan gaat ook beter. Ik dacht dat het “geen ochtendmens” zijn mij opbrak….bleek het een burn-out te zijn…
Ik heb weer plezier in dingen, maar echt iets ondernemen zonder 10 grote schoppen onder m’n kont. Tja, zover ben ik nog niet…. Mijn man probeert te helpen zo goed en zo kwaad als dat gaat. Maar daar sta ik niet altijd open voor, op z’n zachts gezegd. Nu met mijn coach gaat dat wel beter. Ik zie nu in wat de reden zouden kunnen zijn voor mijn burn-out. En ik zie ook dat ik heel hard aan mezelf moet gaan werken. De eigenschappen die mij zoveel gebracht hebben (ben toch maar mooi gepromoveerd), zijn nu mijn valkuilen geworden. En ik moet ze weer in toom krijgen.
Toeval bestaat niet, toch? Het moment dat ik mijn man vertelde dat ik vond dat ik aan mezelf moest gaan werken bleek ook dat Anthony Robbins aankondigde een lang weekend naar Londen te komen met zijn programma Unleash the Power Within. Echt iets voor mij….NOT!
En dus gingen we daar samen naartoe… Daar zat ik dan, niet zeker wat ik moest verwachten…. Amerikaans gedoe, NLP (neurolinguistisch programmeren), goeroe… Eng en sekte waren de woorden die ik voornamelijk in gedachte had. Maar ik moest aan mezelf werken, en hulp accepteren van mijn man. Dus kom op Simone nu moet je ook open staan voor wat komen gaat. Wat was het ergste wat me kon overkomen hoor ik mijn coach nog zeggen… In het slechtste geval hadden we samen een lang weekend in Londen.
Maar het duurde niet lang (15 minuten) voor ook ik (ja ik was het echt) stond te knuffelen met wildvreemden naast mij. Op stoelen stond te dansen, en heel veel, echt heel veel positieve energie voelde. Ik heb dat weekend zelfs over vuur gelopen, en een zaadje was geplant.
Ik kan uren, dagen, maanden of zelfs jaren gedachten hebben over waarom ik nu een burn-out heb gehad. En gedeeltelijk is dat ook zeer belangrijk! Maar het was nu tijd om vooruit te kijken. Hoe ga ik verder: Ik werk nu 2x 3 uur doe voornamelijk administratie waar niemand aan toe komt en drink koffie / lunch met mijn collega’s. Maar ga ik de stressvolle werkvloer weer op? Wil ik dit werk blijven doen? Moet ik in overleg toch iets anders proberen te regelen met mijn werkgever. Het was tijd om weer naar de toekomst te kijken, en met alle energie die ik opgedaan had was dat ook mogelijk.
Mijn uitkomst:
– Ik wilde dit werk niet meer doen, er moest een andere oplossing komen.
– Ik ben een moeder, met een zeer groot moederhart….ik wil nog een kindje.
In goed overleg zijn de wegen van mijn toenmalige werkgever en mij gescheiden. En ik kan nu ook zeer positief terugkijken op hoe zij met mij en mijn burn-out zijn omgegaan.
En een jaar na het lange weekend in Londen zijn wij de trotse ouders geworden van ons derde kindje. Nu is mijn moederhart helemaal gevuld, en ons gezin compleet!

Tips:

– Het kan moeilijk zijn om van mensen die dicht bij je staan advies aan te nemen. Spreek af dat ze 1 advies mogen geven, luister goed naar dat advies. En beantwoord de volgende vraag: Wat is het ergste dat kan gebeuren als je dit probeert?
– Maak een lijst met dingen waar jij blij van wordt. Probeer 10 dingen te verzinnen, maar neem van mij aan. Ik ben al trots op je als je er 3 weet te noemen!
– Ga nummer 1 van je lijstje doen!