Ik kom uit de wetenschap, ben gewend aan redenatie, bewijzen wat er is en beredeneren hoe het dan werkt. Toch was ik als wetenschapper niet altijd tevreden, was ik benieuwd of we echt alles wel kunnen bewijzen dat bestaat. Of we dat soms niet een beetje los moeten laten. Vragen zoals, maakt een omvallende boom in een bos waar niemand is, nog steeds geluid? Super interessant.
Een gedeelte van mij dat ondergesneeuwd raakte in de loop van de tijd, in de loop van een beta studie. Na mijn burn-out, mijn reset, mocht ik ruimte maken voor dit gedeelte. Als een klein kind begon ik een avontuur. Met woorden en dingen die vaag en zweverig leken. En om niet meteen in het diepe te springen toch enigszins bewezen moesten zijn.
Waarvoor heel veel dank Jon Kabat-Zinn!
En nu, nu vraag ik mensen bij een training wel eens: “Hoe resoneert dit bij je?”. Hoe vaag en zweverig wil je het hebben.
Maar als je erover nagaat denken, valt dat wel mee. Bewust of onbewust hoor je mensen praten over hun energie. Ik heb geen energie meer, of ik barst van de energie, ik kon echt niet slapen.
Is het dan vaag en zweverig als je aan iemand vraagt hoe is het met je energie? En we hebben allemaal wel eens die ervaring dat we geen energie meer hebben op de bank inzakken en niets anders meer kunnen dan voor de buis hangen. En we hebben ook allemaal wel eens meegemaakt dat we barsten van de energie.
Als we kijken naar de wetenschap zien we energie als deeltjes die in een bepaalde frequentie bewegen. Dus als je dit doortrekt begrijp je misschien dat als iemand laag in zijn energie zit, dit een andere frequentie is dan als iemand hoog in zijn energie zit. Als ik tijdens een training vraagt hoe resoneert dit bij je? Je weet wel, heel vaag en zweverig. Vraag ik dus eigenlijk klopt dit gevoel met jouw energie op dit moment?
Terug naar gevoel en mensen, als iemand heel erg moe is en op de bank zit. Welke gevoelens zal zo’n persoon hebben? Blijdschap of eerder verdriet? Het spectrum van gevoelens is dus gekoppeld aan een bepaalde energie die je hebt. Waarop het resoneert……..
Het contact met je gevoel geeft je dus ook een hele goede indicatie hoe het met je gaat. Hoe het met je energie gaat.
Het mooie hieraan is dat je je energie kunt veranderen en daarmee je gevoel. Als je weet waar je zit en dit accepteert dan kun je het ook gaan veranderen.
Waar krijg je energie van?
– Zoek mensen op die hoog in hun energie zitten, en dit makkelijk vast houden. Dit zorgt ervoor dat je met hun mee kunt op hun energie.
– Ga lekker dansen op opzwepende muziek
– Ga sporten
– Ga wandelen in de natuur
Maar misschien heb jij wel iets heel anders waar jij energie van krijgt, schrijf het dan hieronder in het commentaar en ga het dan doen!